Ce sa nu faci unghiilor tale

March 13th, 2012 - postat de unghiifalse.com

Pentru a avea unghii frumoase trebuie sa inveti cum sa ai grija de ele. Cateva ponturi pentru a avea unghii perfecte...tot ce trebuie sa stii sa nu faci unghiilor tale:

  1. Nu folosi nici un gen de sapun cand iti inmoi unghiile pentru o perioada mai indelungata.Cu cat sunt mai expuse detergentilor de vase cu atat sunt mai predispuse degradarii.Deasemenea si cuticulele.
  2. Nu folosi lacuri de unghii care contin toluen sau formaldehide (sunt substante iritante ce afecteaza sanatatea unghiilor si a organismului).
  3. Nu-ti folosi unghiile ca unelete pentru desfacerea diferitelor obiecte.
  4. Nu folosi o cantitate prea mare de oja si dizolvant.Foloseste doar cat e nevoie si evita contactul cu cuticulele si cu pielea.
  5. Nu trage de pielitele din jurul unghiilor.Intotdeauna taiele cu o forfecuta si dezinfecteaza-le daca sangereaza, pentru a evita infectarea lor care este destul de neplacuta si dureroasa.
  6. Nu ignora inflamarea sau infectarea cuticulelor...orice schimbare neplacuta a aspectului unghiilor trebuie tratata doar la dermatolog.
  7. Nu taia cuticulele pana la limita...numai partea care acopera unghia, si daca nu arata rau lasale asa, pentru ca ele au o contributie la sanatatea unghiilor tale.
  8. Nu permite nici unei manichiuriste sa-ti atinga unghiile cu ustensile care nu au fost dezinfectate.

Cred ca este foarte usor sa ai grija de unghiile tale, de sanatatea ta si de frumusetea ta. Ti-o faci cu mana ta!

Forgot it?